Din oglinda

Gindesc, cum ar fi sa-mi analizez firea daca nu as fi eu aceea. Criterii la linii generale: persoana la gen femenin cu virsta prinsa intre frumos si intelepciune, cu perspectiva de a mai ramine ceva timp in bratele acestora.

Aspect fizic: silueta de statura medie, in masura stilat, ochii a caror culoare este mult prea des intilnita , doar ca in adincul lor se oglindeste nuanta specifica sufletului ei. Aparenta vesela coordoneaza cu fata-i grijulie ce in fine ii aduce chipul la unul imperfect. Emotiile schimbatoare, retraierile traite clipa de clipa si chiar absenta mimicilor uneori, ii ofera pe bune statutul de FEMEIE.

Asa deci, in mod normal sunt imperfecta. Asta este pentru ca: fac capricii atunci cind sunt enervata, pling atunci cind cei mai scumpi ma supara, imi arunc agresiile pe cind nimeni nu este vinovat ca sunt indispusa, fac isterici urmate de “hohote”cind sunt disperata…etc..

De fapt, ideala nu am de unde fi si asta nu e pentru ca le reprosezi parintilor. Ei , deopotriva mi-au oferit in masura posibilitatilor, de tot si de toate, dovada acestora fiindu-mi calitatile sufletesti si etichetul standard bogat in asa zisele “cuvinte magice” sau “cei 7 ani de acasa” .
In fine , sunt OM si in plus mai sunt FEMEIE, asta imi indreptateste faptele adecvate si cele mai putin adecvate. Rezultatul actiunilor este doar sinceritatea chipului natural ce ,cred eu, mi se potriveste in tocmai. Dragostea si caldura neconditionata oferita nedozat de catre cei dragi sau emotiile mai putin placute pe care le pot emana pentru altii, dau dovada ca imperfectii tot au dreptul de a fi inconjurati de atentie .

Asa deci nici contrastul dintre orgoliul si umilinta, nici micile slabiciuni care lupta in mine nu sunt obstacole de a fixa in ochii celor multi – chipul blind si duios al unei FEMEI-mama-sotie-fiica-sora etc.

Alte articole

comments

One thought on “Din oglinda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *